Sanat ja teot

Hallituksen Kreikka-linja ei ole Suomen edun mukainen

Suomi on ilmeisesti sanonut tiukan “Ei”:n Kreikan kolmannelle tukipaketille, mikäli Ylen saamia tietoja on uskominen. Tämä tarkoittaa käytännössä Kreikan sulkemista ulos eurosta ja sitä myöten todennäköisesti myös EU:sta. Tämä linja ei ole Suomen edun mukainen. On lisäksi vastuutonta ajaa Kreikka ja sen valtavissa ongelmissa painiva kansa entistä pahempaan ahdinkoon.

 

EU:n ja euro-alueen vahvuus on siinä miten yhtenäisiä ollaan. Yhtenäisessä Euroopassa kasvu ja talous on vakaata ja EU:n ja sen jäsenmaiden asema on vahvempi maailmantaloudessa. EU on myös maailmanhistorian menestyksekkäin rauhanprojekti. Se pani lopun Euroopan sisäisille sodille, joiden seuraukset olivat tuhoisat. On karmeaa, että tämä ollaan valmiina vaarantamaan, jotta Perussuomalaiset saadaan pidettyä hallituksessa. Jos Kreikka ajautuu maksukyvyttömyyteen, jäisi Suomenkin antamat lainat maksamatta ja todennäköisesti myös muut vastuut lankeaisivat. Lasku voisi olla pahimmassa tapauksessa Suomelle 6-7 miljardia euroa.

 

Suomen kansainvälinen maine on saanut viime aikoina kovia kolauksia. Valtavat leikkaukset kehitysyhteistyöhön ja maailman köyhimpiin ihmisiin sekä oman alkuperäiskansan, saamelaisten, kohtelu saavat Suomen kansainvälisesti kyseenalaiseen valoon. Hallituksen ajama tiukka Kreikka-linja on Suomen, Kreikan ja koko Euroopan näkökulmasta täysin kestämätöntä ja asettaa Suomen hankalaan tilanteeseen. Eurooppa tarvitsee ratkaisun, joka yhdistää eikä Suomen pidä olla vastarannan kiiski, vaan sillanrakentaja.

 

EU-maiden valtiojohtajat menevät tänään Brysseliin hätäkokoukseen. Suomen jyrkkä ja epäsolidaarinen linja on aiheuttanut jo suurta vahinkoa maineellemme kansainvälisesti, mutta sitä on vielä mahdollista korjata tänään. On kummallista, että Kreikan syökseminen ahdinkoon tuntuu olevan joillekin kynnyskysymys, mutta pienituloisilta leikkaaminen ei näyttänyt tuntuvan missään. Tänä maailmanaikana ei kannata pelata itseään nurkkaan, kun olemme muutenkin syrjässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaamalla uutiskirjeen voit tulla mukaan kampanjaan!