Sanat ja teot

Ajoksen väylän syventäminen on koko Lapin asia

Sipilän hallitus päätti puoliväliriihessään osoittaa rahat Oulun sataman syväruoppaukseen. Se on hyvä päätös, mutta samassa yhteydessä olisi ollut paikallaan tukea myös Kemin Ajoksen väylän syventämistä. Nyt tehdyt päätökset luovat epäreilun kilpailutilanteen ja heikentävät Lapin teollisuuden elinvoimaisuutta.

Kemi-Torniossa meriliikennettä riittää. Tavaraa liikkuu joka vuosi viiden tonnin edestä ja on selvää, että Kaidin biopolttoainetehdasinvestoinnin toteutuessa määrät tulevat kasvamaan. Kysyntää toimivalle ja riittävällä infrastruktuurille riittää. Vaikka työllisyys Lapissa onkin lähtenyt kehittymään parempaan suuntaan, on yhä 12 000 lappilaista vailla työtä. On todella tärkeää tukea kehittyviä toimialoja investoinneilla, eikä luoda epäreilua kilpailutilannetta alueiden välillä.

Lapin Kauppakamarin Timo Rautajoki, Lapin liiton Mika Riipi, Kemin kaupungin Tero Nissinen ja Kemin sataman Jaakko Rantsi ovat oikealla asialla vaatiessaan Kemin Ajoksen väylän syventämistä. Asian puolesta on laitettu vireille myös vetoomus, joka löytyy Adressit.com -osoitteesta. Suosittelen allekirjoittamaan sen. Sipilän hallituksella on avaimet käsissään osoittaa tuki hankkeelle syksyn budjettiriihessä.

Ajoksen väylän syventäminen on koko Lapin asia. Iloitsen Lapin matkailun puolesta tehdystä kovasta ja pitkäjänteisestä työstä, mutta myös lappilaisen teollisuuden puolesta on ponnisteltava yhdessä. Tässä työssä tarvitsemme yhtenäistä ja yhteen hiileen puhaltavaa Lapin maakuntaa.

 

Mikkel Näkkäläjärvi

Demarinuorten puheenjohtaja, rovaniemeläinen kaupunginvaltuutettu

 

Julkaistu Lapin Kansassa 10.5.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaamalla uutiskirjeen voit tulla mukaan kampanjaan!