Sanat ja teot

Lämmin kiitos kaikille äänestäjille ja tukijoille!

Kuva Mikkel Näkkäläjärvestä.

Kevään 2023 eduskuntavaalit ovat nyt takana päin. En tullut tällä kertaa valituksi eduskuntaan, mutta 3853 lappilaisen ihmisen minulle antama suuri luottamus, oma ainokainen ääni, lämmittää todella paljon. Myös se on lämmittänyt, että miten moni ihminen on vilpittömästi onnitellut minua hyvästä tuloksesta. Vitsailinkin valtuustokollegoille heti vaalien jälkeisenä päivänä, että koskaan minua ei ole onniteltu näin paljon tappiosta.

Saamani äänimäärä seitsemäksi suurin äänimäärä Lapin vaalipiirissä. Kuusi minua enemmän ääniä saanutta henkilöä valittiin eduskuntaan. Saamelaisalueella olin joka paikassa suosituin tai toiseksi suosituin ehdokas ja nykyisessä kotikaupungissani Rovaniemellä viidenneksi suosituin ehdokas rovaniemeläisten kansanedustajien jälkeen.

Teimme tukiryhmäni kanssa valtavan hienon vaalikampanjan. Uskallan väittää, että kampanjamme oli Lapin laajimpia. Pelkästään maaliskuun aikana kiersimme noin 7000 kilometriä pitkin Lappia ja pidimme useita kymmeniä tilaisuuksia. Jaoimme noin 13 000 vaaliesitettä, 2000 pussia ruisryyniä ja kohtasimme tuhansia ihmisiä kasvotusten sekä erilaisia viestimiä pitkin.

Vaalikampanjasta tai tukiryhmästä valintani ei todellakaan jäänyt kiinni. Teimme porukalla hurjan vaalityön. Yksin ei tällaiseen pysty kukaan. Suuri kiitos kuuluu kaikille matkaani tukemassa olleille sekä tietysti läheisilleni, ja erityisesti vaimolleni. Ei olisi ollut mahdollista tehdä tällaista ponnistusta ilman vankkaa tukea ja apua. Erityistä iloa toi se, että tukiryhmäni kasvoi koko kampanjan ajan.

Iloinen olen myös siitä millaisen työn teimme Lapissa sosialidemokraattien menestyksen eteen. Lapissa SDP:n kannatus kasvoi 4,5 %-yksikköä ja Rovaniemellä peräti 6,5 %-yksikköä. Myös valtakunnallisesti SDP:n kannatus kasvoi 2,2 %-yksikköä, mutta valitettavasti se ei riittänyt kärkisijalle. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Suomea tullaan johtamaan seuraavat vuodet kokoomuksen ja perussuomalaisten voimin. Nähtäväksi jää, että tuoko oikeistokonservatiivinen politiikka ihmisille sitä onnea ja autuutta, mitä kokoomus ja perussuomalaiset lupasivat vaalien alla.

Vaikka äänimääräni ei riittänytkään vielä eduskuntaan asti, ei yksikään annettu ääni mennyt hukkaan. Tämä tulos rohkaisee jatkamaan yhteiskunnallista vaikuttamista, roolissa tai toisessa. Nyt jatkan aktiivista toimintaa Rovaniemen kuntapolitiikassa. Tulevaisuus näyttää, mihin tieni vie, mutta ehdokkuudet eri vaaleissa eivät ole poissuljettuja.

Ollaan yhteyksissä!

Keväisin terveisin

Mikkel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaamalla uutiskirjeen voit tulla mukaan kampanjaan!