Sanat ja teot

Puolustusyhteistyö ei riitä – sotilasliittoon Ruotsin kanssa

Demarinuoret esittää, että Suomen ja Ruotsin välistä sotilasliittoa selvitetään. Turvallisuusympäristön muutosten vuoksi Suomen on perusteltua hakea uusia ratkaisuja ja parantaa turvallisuustilannetta lujittamalla Pohjoismaista puolustusyhteistyötä.

– Suomen ja Ruotsin välinen sotilasliitto turvatakuilla olisi konkreettinen keino lisätä Itämeren alueen vakautta ja turvallisuutta. Liiton tasolle viety puolustusyhteistyö mahdollistaisi tehokkaamman työnjaon, kun esimerkiksi Suomen asevelvollisuusarmeija sekä Ruotsin edistyneet ilma- ja merivoimat täydentäisivät luontevasti toisiaan, sanoo Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

Tehokkainta turvallisuuspolitiikkaa on edistää rauhaa ja vakautta lähialueillamme. Aktiivista diplomatiaa ja ulkopolitiikkaa kriisien välttämiseksi ei korvaa mikään, mutta Suomen ja Ruotsin sotilasliitto vahvistaisi parhaiten kummankin maan puolustuskykyä.

– Puolustusyhteistyössä on edettävä askelittain. Yhteisten harjoitusten, materiaalihankintojen ja työnjaon kautta voimme edetä kohti turvatakuita ja sotilasliittoa. Esteitä yhteistyön syventämiselle ja laajentamiselle ei ole, päättää puheenjohtaja Näkkäläjärvi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaamalla uutiskirjeen voit tulla mukaan kampanjaan!