Sanat ja teot

Rovaniemelle tarvitaan uusi koirapuisto ja nykyisiäkin on kehitettävä

Viime vuosina moni on hankkinut elämäänsä koiran. Vuonna 2021 rekisteröitiin maassamme lähes 53 000 koiraa ja kaikkiaan Suomessa elää arviolta peräti yli 700 000 koiraa. Rekisteröityjen koirien määrää voi suhteuttaa siihen, että samana vuonna Suomessa syntyi lapsia alle 50 000. Koiria hankitaan siis nykyään jo enemmän kuin perheisiin saadaan lapsia. Syyt kehitykseen ovat moninaisia, mutta puhutaan joka tapauksessa merkittävän mittaluokan ilmiöstä. 

Tämä kehitys on etenkin viime vuosina voimistunut ja näkyy katukuvassa myös meillä Rovaniemellä. Tämän kehityksen vuoksi on myös Rovaniemellä korkea aika alkaa kehittämään tosissaan koirien ja koiranomistajien palveluita, kuten koirapuistoja. 

Rovaniemellä toimii koirapuistot Ounasrinteellä ja Lainaanrannassa. Molemmat ovat suosittuja ja kohtuullisen kovalla käytöllä. Rovaniemi on kuitenkin laaja kaupunki ja uusille koirapuistoille on kaupungissa kova tarve. 

Uusia koirapuistoja on esitetty muun muassa keskustan valtuustoryhmän toimesta Lapinrinteelle Tuulenkaatotielle ja kokoomuksen Päivi Alaojan toimesta Pöykkölään Reissumiehentien lähistölle. Nämä ovat hyvin perusteltuja esityksiä. Itse olen pohtinut edellä mainittujen lisäksi sitä, että löytyisikö koirapuistolle paikkaa Kirkkolammen ympäristöstä tai jostain päin Korkalovaaraa. 

Aiemmassa valtuustoaloitteessa Päivi Alaoja (kok.) esitti myös koirapalveluiden kehittämissuunnitelmaa. Allekirjoitin itsekin aloitteen ja toivon, että se etenee. Uusien koirapuistojen perustamisen lisäksi kehitettävää riittää jo olemassa olevissa ja palveluissa muutenkin.

Moni koiranomistaja kantaa kesähelteillä lenkeillä ja koirapuistossa mukanaan vesipulloa ja hyvä niin, koska kuumalla tarve juomavedelle ja viilennykselle on kova. Samalla keskusteluissa koirapuistossa on noussut esiin ajatus, että olisiko Lainaanrannan koirapuistoon mahdollista saada vesipiste. Ajatus on oikein hyvä ja kannatettava. Aivan mahdottomasta urakasta ei luulisikaan olevan kyse, sillä onhan aivan vieressä matonpesupaikka. Tätäkin asiaa kannattaisi vähintäänkin selvittää, toisihan se  koiraystäviemme hyvinvointiin paljon lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaamalla uutiskirjeen voit tulla mukaan kampanjaan!