Sanat ja teot

Valtuustoaloite: Korotettu suojatie Yliopistonkadulle Lapin yliopiston ja Salen väliin

Jätin kaupunginvaltuustolle oheisen valtuustoaloitteen korotetun suojatien rakentamisesta Yliopistonkadulle Lapin yliopiston ja Salen väliin:

Lapin yliopistolla opiskelee ja työskentelee päivittäin tuhansia henkilöitä. Rantavitikan alueella asuu myös varsin paljon opiskelijoita. Lisäksi lähistöllä sijaitsee Rantavitikan harjoituskoulu, jonka takia alueella liikkuu paljon lapsia. Lapin yliopistoa vastapäätä sijaitsee Sale, jossa ihmiset asioivat opiskelu- ja työpäivän aikana. Liikenneturvallisuutta on heikentänyt jo pidempään se, että moni ylittää paikan suojatiettömältä osalta Yliopistonkatua.

Uuden suojatien rakentaminen entisen läheisyyteen voi ehkä tuntua turhalta, mutta se ei sitä ole. Käytäntö on osoittanut, että ihmiset kävelevät johdonmukaisesti väärästä paikasta tien ylitse. Mikäli liikenneturvallisuutta halutaan parantaa, on uuden suojatien rakentaminen järkevää. Sen rakentaminen korotettuna pakottaisi myös autoilijat hiljentämään vauhtiaan alueella, jossa liikkuu paljon nuoria ja lapsia.

Me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme, että Rovaniemen kaupunki rakentaa korotetun suojatien Yliopistonkadulle Lapin yliopiston ja Salen välille liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

 

Kaupunginvaltuustossa Rovaniemellä 23.10.2017

Mikkel Näkkäläjärvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaamalla uutiskirjeen voit tulla mukaan kampanjaan!